Stuvia werd in 2010 opgericht met als doel alle studenten in Nederland te helpen met hun studie. Inmiddels helpen we ruim 800.000 mensen over de hele wereld met hun studies, cursussen, bijles en nog veel meer. In deze blog vertellen wij het verhaal van het bedrijf dat probeert meer kennis in minder tijd beschikbaar te maken. Wij geloven dat iedereen succes zonder stress kan hebben.

Het verhaal achter Stuvia

Het verhaal achter Stuvia begint in 2010 toen onze oprichters, Jaap en Martijn, nog aan de universiteit studeerden. Zij schreven en deelden hun eigen samenvattingen met medestudenten, maar vonden dat kennis opdoen en delen veel makkelijker, sneller en vooral slimmer moest kunnen. Zij vroegen zich af waarom iedereen keihard zou moeten blokken, terwijl de essentie van de nodige kennis al door een medestudent is samengevat. Zo ontstond Stuvia: hét platform om de vraag naar en het aanbod van samenvattingen samen te brengen.

Vandaag de dag brengen we dagelijks tienduizenden mensen bij elkaar die kennis op willen doen in minder tijd. Studenten, maar inmiddels ook cursisten, autodidacten, young professionals en pensionado's weten ons te vinden in hun zoektocht naar college aantekeningen, een samenvatting van een managementboek of handvaten om hun cursus te behalen. De koper haalt zijn geluk uit het feit dat hij of zij meer tijd aan andere leuke dingen kan besteden, terwijl de verkoper een extra inkomstenbron heeft om leuke dingen van te doen. Het blijkt een succesformule, want sinds de start van Stuvia hebben we wereldwijd al meer dan twee miljoen samenvattingen verkocht!

De mensen achter Stuvia

Een kleine start-up van twee ondernemende studiegenoten, ontstaan vanuit een studie in Amsterdam. Uitgegroeid tot een organisatie waar inmiddels ruim 20 mensen dagelijks keihard werken om deze successen mogelijk te maken.

Een platform voor en door studenten, want naast het team van vaste collega's bieden we jaarlijks een stageplaats aan meerdere studenten die precies weten wat er in onze doelgroep speelt.

Foto's zeggen meer dan duizend woorden. Check daarom ons Instagram kanaal om kennis te maken met de mensen achter Stuvia.

IMG_3688

Stuvia als werkgever

Naast het zijn van een platform, zijn we ook een werkgever. Deze blog is bedoeld om inzicht te geven in de mogelijkheden van werken bij Stuvia. We vinden vrijheid en vertrouwen belangrijk en het liefst dragen we dat uit in alles wat we doen.

Een van de belangrijkste producten van deze vrijheid en het vertrouwen dat we mensen in onze organisatie willen geven is Remote Working. Zo werkt een van onze oprichters, Martijn, inmiddels al bijna twee jaar vanuit Curacao fulltime aan de groei van Stuvia. Maar dat is niet alles, want we zijn met het hele team in 2018 naar Bali gegaan en dat hebben twee van onze developers in 2020 gewoon nog een keer gedaan. De meeste collega's vinden werken op kantoor echter toch het prettigst. Daarom hebben we vorig jaar flink geinvesteerd in een gloednieuw kantoor in hartje Amsterdam.

IMG_1675-2

Wij vinden het vooral belangrijk dat jij een plek vindt waar jij het beste in jezelf naar boven kunt halen. Ben jij op zoek naar een plek die bij jou past? Kijk eens naar onze vacatures of neem contact met ons op via jobs@stuvia.com.