Na 20 lange vlieguren hebben de poorten van het paradijs zich geopend. We zijn op fucking Bali! De droom waar we met z’n allen maanden naar toe hebben geleefd, is nu echt werkelijkheid.

Onze groep van vijf komt versplinterd aan bij wat we de komende maanden ons ‘thuis’ mogen noemen. Dit thuis is een gi-gan-ti-sche villa met 6 slaapkamers, een 20 meter lang zwembad, voetbalveld-grote tuin en balzaal van een woonkamer (beneden én boven).

house

De villa ligt op zo’n 10 minuutjes scooteren van het strand in het hippe gebied Canggu. Als gegoede Amsterdammers hoeven we onze avocado’s, latte machiato’s en ander super healthy voedsel niet te missen. Canggu is zo Europees als wat, maar dan met de nederigheid van Indonesiërs. Weer eens wat anders dan met een arrogante kop aangekeken worden als je wat wilt bestellen in Amsterdam.

Nadat Serge zaterdag aankomt, Diederik zondagmiddag en Hugo, Steven en ik (Jaap) zondagnacht arriveren, is de groep compleet. De eerste Bintang’etjes worden aan de rand van het zwembad verorberd. Yes, we doen dit echt! Dag één bestaat uit landen, letterlijk en figuurlijk. De jetlag is duidelijk aanwezig. Het is 7 uur later op Bali, waardoor je ’s avonds niet in slaap komt en ’s ochtends dus ook veel te laat opstaat. Enfin, even wennen dus.

wide

De maandag staat verder in het teken van ‘shit regelen’. Belangrijkste wapenfeit is dat je op Bali een tweewieler nodig hebt om je van A naar B te vervoeren, en dan bedoel ik geen fiets. Na een kwartiertje hosselen met een plaatselijke motormuis rijden we op blitsende scooters en motoren weg. De motorman blijkt de komende week kind aan huis te worden, want er is -zeker met de motoren- van alles mis. Een lekkende gastank, een uitvallende accu; je kunt het zo gek niet bedenken of onze motorklusser mag weer op komen draven.

Vanaf dinsdag begint de werkweek echt, en ook dat is even aanpassen. Het is zonde om van 9 tot 5 te werken, net tijdens het lekkerste weer van dag. In Bali is het namelijk regenseizoen, wat inhoudt dat het vaak aan het eind van de middag gi-gan-tisch hard begint te hozen. Een storm met windkracht 9 is er niets bij, met het grote verschil dat het op Bali altijd wel 30 graden blijft.

wide_work

Om optimaal van de dag te genieten is het dus fijn om vroeg te beginnen, dan ‘s middags van de zon te genieten, om later op de dag weer wat werk te verzetten. Zo gezegd, zo gedaan. We richten de bovenetage van onze villa in als werkruimte en ‘s ochtends rond een uurtje of 8 schuift iedereen aan de massieve eiken tafel aan. Geheel in klederdracht overigens, want meer dan een zwembroek hebben we niet aan als we zitten te werken. Ja, we know, het leven is oneerlijk.

Nadat we onze draai gevonden hebben, blijken we zelfs onder deze erbarmelijke omstandigheden behoorlijk wat werk te kunnen verzetten (binnenkort meer hierover). We vinden dat we op vrijdag dan ook wel een klein biertje verdiend hebben. In het-cafe-waar-heel-Canggu-zich-verzamelt Oldmans drinken we een paar Bintang teveel en proosten we op ons avontuur. Wat ontzettend gaaf dat we dit kunnen doen en wat ongelooflijk spannend wat ons nog allemaal te wachten staat. Wordt absoluut vervolgd… ;)

trip