dino-reichmuth-115620-unsplash
Zoals sommigen misschien al hebben gezien staat de website online waar je (voor nu!) gratis kunt oefenen voor je CBR theorie examen. Omdat daar onwijs veel bloed, zweet en tranen van ons team in zit, gaat deze blog over leuke maar vreemde verkeersregels die er bestaan op deze prachtige aardbol (en dus niet over remmen, niets doen of gas loslaten, of alle 3728 verkeersborden in Nederland).

In Rusland én Roemenië is het verboden om met een vieze auto rond te rijden.
Dan hoop ik wel dat ze daar ook van die leuke wasstraten hebben met dansende sliertjes.

In Zwitserland en Spanje is het verplicht om een reservebril mee te nemen in je auto als je een brildrager bent.
Op zich best begrijpelijk natuurlijk. Als je dan in je cabrio door de bergen rijdt en je voelt de wind door je haren en vervolgens waait je bril van je neus dan heb je in ieder geval een tweede bril meegenomen. Op alles voorbereid noemen we dat.

In Thailand ben je verplicht een shirt te dragen achter het stuur.
Het maakt niet uit in welke hittegolf je je bevindt, je moet en zal een t-shirt dragen als je deelneemt aan het verkeer.

In Costa Rica is het toegestaan om met een biertje achter het stuur te zitten.
Is op zich ook geen verkeerd vooruitzicht om lekker met het zonnetje op je bol rustig van je pilsje te zippen. Of nou ja rustig? Ik denk dat een biertje wat langer dan 5 minuten in je auto staat met 30 graden al snel net zo ranzig wordt als die lauwwarme Fristi die je als kind kreeg op vakantie.

In Alabama (USA) is het verboden om geblinddoekt achter het stuur te zitten.
Ach wat jammer nou! Wie houdt er nou niet van een beetje spanning en sensatie op de weg? Je weet in ieder geval wel zeker dat als je gekidnapt wordt, je niet de auto hoeft te besturen. Kunnen we allemaal weer slapen met een gerust hart.

In Alaska (USA) is het verboden om een hond vast te binden op je dak.
Voor alle liefhebbers die graag hun hond op hun dak vastbinden nadat die onwijs veel vieze scheetjes heeft gelaten slecht nieuws dus.

In Japan is het verboden om voetgangers nat te maken.
Kan je helaas dus toch niet je wraak pakken als een voetganger weer te lang treuzelt met oversteken.

Op Cyprus moet je te allen tijde met twee handen aan het stuur rijden.
Even krabben aan je neus is er dus ook niet bij.

In Frankrijk is het verplicht een eigen blaastoestel mee te hebben.
Na een dagje wijn drinken kun je daarna zelf testen of je een glaasje Bordeaux of Champagne minder had moeten drinken. Of je daarna dan ook zelf de goede keuze kan en gaat maken om niet te rijden is een ander verhaal.

In Engeland is het toegestaan om naast de auto te plassen.
Zolang je het maar naast je achterband doet en met je rechterhand de band aanraakt.

In Duitsland is het toegestaan om in je birthday suit te rijden.
Dus.

In California (USA) is het verboden om te slapen op de highway.
Natuurlijk we begrijpen het allemaal dat je liever dat geasfalteerde wegdek als bed wilt gebruiken dan dat heerlijke kingsize bed thuis, maar dat is dus niet toegestaan. Helaas pindakaas. Als we dan toch bezig zijn: zorg dan ook dat je niet je Margarita laat vallen want dat is ook verboden. Op welke straat dan ook. Elke kostbare druppel moet door je slokdarm.

Fijn weekend!

Geschreven door Vaya van Maaren

Laat een bericht achter