School

We kennen allemaal dat moment dat je weer een hele berg leesvoer mee krijgt met  daarnaast ook nog 4 deadlines en 2 groepswerk projecten en je alleen maar kan denken: “Waarom ben ik gaan studeren, ik wil zóóóó graag weer terug naar de middelbare school”. Onder het motto van “leef in het heden”, ga ik je even vertellen waarom studeren zoveel chiller is.

Je doet iets wat je (hoogstwaarschijnlijk) leuk(er) vind
Ik weet de momenten nog goed: weer een Duitse toets op de maandag en dus betekende dat ik het hele weekend de hele Duitse taal vervloekte tijdens het leren van de woordjes en zinnen op WRTS. Als ik eraan terugdenk, krijg ik al rillingen over mijn lichaam. En ja natuurlijk mocht je op een gegeven moment je pakket kiezen zodat je iets deed waar je later verder mee wilde gaan, maar ik ben ook zo gelukkig dat ik nu dan wel een Economische studie doe maar niet hoef te leren wat Napoleon, Karel de Grote en WIllem van Oranje allemaal uitspookten in hun dagelijkse leven.

Je kunt je leven een beetje zelf inplannen
Als jij bedenkt op donderdagmorgen dat je liever nog even omdraait omdat je niet echt wat voelt om als verzopen kat op school aan te komen of even die vrijdag aan het weekend plakt zodat je op vakantie kan, dan kan dat gewoon! Kan je vervolgens je college terug te kijken vanuit bed met een lekker warm kopje thee en het op pauze zetten omdat je echt even een break nodig hebt.

Studieverenigingen en studentenverenigingen
Ik kan hier dan weer niet over meepraten, maar ik weet wel dat er onwijs veel leuke studie en studentenverenigingen zijn die leuke uitjes plannen en waar je gewoon lekker bier mee kan drinken.

Studenten-ov
Do I even have to explain this one? Hoe mooi is het dat je gewoon doordeweeks of in het weekend vrij mag reizen? Ik ga dan ook echt in een zwart gat vallen wanneer ik deze moet inleveren.

“Ga jij maar even in de hoek staan”
OK to be fair, deze hoorde je niet meer op de middelbare school en ook 100 keer “ik zal niet meer afkijken bij mijn buurman” zal niet vaak meer voorkomen. Maar ik weet wel dat er serieuze maatregelen zijn als je je niet aan de regels houdt of veel te vaak te laat komt (hallo, dat ben ik!). En kennen jullie dat vierkante rooster nog? Ergens toch wel heerlijk dat er niet echt iets bestaat als nablijven of strafwerk als je studeert lijkt me.

Wat zijn volgens jou de enorme voordelen van een student zijn in plaats van een middelbare scholier?

Geschreven door Vaya van Maaren

Laat een bericht achter