ABN-Amro-wallet-app-header (1)

Beste verkoper,

Op maandag 19 maart hebben we je blij gemaakt met het bericht dat je verdiende Stuvia-geld weer uitbetaald is. Helaas is de uitbetaling door een technische fout bij de ABN AMRO ernstig vertraagd.

Het spijt ons te melden dat de technische uitbetalingsfout bij de ABN AMRO nog steeds ‘in behandeling’ is. De afgelopen dagen hebben we continu met de ABN AMRO aan de lijn gehangen om de fout op te sporen. We hopen op je vertrouwen en dat we dit uitbetalingsdrama zo snel mogelijk op kunnen lossen.

We snappen heel goed dat je gerekend hebt op dit geld en laat 100% duidelijk zijn: het komt hoe dan ook je kant op! We hebben dit liever vandaag dan morgen opgelost. Onze verkopers zijn het hart van het bedrijf, daarvoor gaan we voor goud.

Op deze pagina vind je de laatste updates over de uitbetaling, die bijgewerkt wordt zodra we nieuws hebben.

Laatste updates (laatste update: donderdag 29 maart – 16:09 uur)

Donderdag 29 maart – 16:09
YES! Het wonder is geschied: de uitbetalingsbatch is verwerkt door de ABN AMRO. Verwacht het geld binnen 1-2 werkdagen op je rekening. Voor het laatst: duizend maal sorry voor de vertraging!

Woensdag 28 maart – 16:49
Na veelvuldig contact met de ABN vandaag (lees: ieder uur bellen) is er eindelijk witte rook: er wordt aan ons probleem gewerkt en er blijkt ook een oplossing te zijn. Juig echter niet te vroeg, want pas morgen (donderdag 29 maart) wordt er vanuit de ABN contact met ons opgenomen over de oplossing. We verwachten daarom dat morgen de uitbetalingsbatch EINDELIJK verwerkt kan worden en dat het geld uitbetaald wordt. Duizend, triljoen maal sorry nogmaals. We blijven updates zetten in dit bericht.

Woensdag 28 maart – 10:14
“Ja ik ga er echt druk op zetten, dat beloof ik u”, is het verhaal dat we al van 10 eerdere medewerkers gehoord hebben. De persoon die “er over gaat” is weer eens niet op kantoor, op de chat met andere ABN-medewerkers wordt niet gereageerd… In plaats van 2 belletjes per dag, gaan we nu steevast om het uur bellen. We zijn 7 dagen verder na ‘escalatie’ van het probleem en het heeft er alle schijn van dat er intern bij de ABN nog niets met ons probleem gedaan is.

Stukje achtergrond informatie: de uitbetaling die klaarstaat zit helemaal ‘vast’ bij de ABN, we kunnen de oude betaling ook niet annuleren en handmatig 1-op-1 het geld over gaan maken.

Dinsdag 28 maart – 18:34
Na wederom niet teruggebeld te zijn of ook maar iets gehoord te hebben van de ABN, bellen we zelf weer. We worden doorverbonden met de afdeling ‘Internet bankieren’, die -na 15 minuten in de wacht gehangen te hebben- de hoorn op de haak gooit. Dames en heren, er is ZOVEEL mis met deze organisatie.

Dinsdag 27 maart – 13:30
Telefonisch contact met ABN. Fout blijkt NOG STEEDS NIET opgepakt en we hangen helemaal vast in de logge organisatie die ABN heet. Medewerker zoveel gaat opnieuw op onderzoek uit, maar vanuit de afdeling die de fout op moet lossen horen we niets.

Maandag 26 maart – 16:35
Telefonisch contact nummer zoveel met de ABN: ze weten nog steeds de fout niet (lees: ze hebben er nog niets aan gedaan). Er wordt beloofd vandaag nog terug te bellen met een status update.

Maandag 26 maart – 12:00
We laden de nieuwe uitbetaling van deze week in bij de ABN. De uitbetaling verloopt succesvol en student-verdieners die tussen maandag 21 maart 12:00 en maandag 26 maart 11:59 hun uibetaling aangevraagd hebben, moeten vandaag of morgen hun verdiende geld verdien.

Let op: deze uibetaling gaat over NIEUWE aanvragen en niet over het vervloekte uitbetaalbestand van vorige week.

Maandag 26 maart – 09:10
Telefonisch contact met ABN met de vraag ‘is er al iets gebeurd en wat gaat er vandaag gebeuren?’. Het antwoord is: wordt opgepakt.

Vrijdag 22 maart – 16:10
Er is nog steeds geen contact geweest vanuit de ABN: niks nakkes nada. Het zoveelste belletje van de week later: er is pas NA HET WEEKEND tijd om onderzoek te gaan doen. Stuvia-oprichter Jaap trekt de ABN-medewerker haast door de telefoon heen.

Vrijdag 22 maart – 09:03
Na telefonisch contact met de ABN blijkt dat er nog niet gestart is aan het onderzoek van de uitbetaling. Er wordt wederom gemeld dat dit ‘binnen 24 uur na escalatie’ gedaan wordt.

Donderdag 21 maart – 16:00
De uitbetaling staat nog steeds ‘in behandeling’ en er is géén commentaar mogelijk bij de ABN (na telefonisch contact) over de status.

Woensdag 21 maart – 18:34
Ons online bankomgeving toont aan dat, tegen de normale gang van zaken in, de betalingsbatch nog steed ‘in behandeling’ is. Er is telefonisch contact met de ABN: de zaak klopt niet en wordt ‘geëscaleerd’ naar de IT-afdeling. Binnen 24 uur moet een reactie volgen.

Woensdag 21 maart – 11:25
ABN meldt ons dat de uibetalingsbatch (het betaalbestand waarin alle rekeningnummers & uit te betalen bedragen staan) technische fout niet uitgevoerd kan worden. We laden het bestand op aanraden opnieuw in en sturen alle verkopers een email over de vertraging. Verwachting is dat uiterlijk vrijdag het geld op de rekening staat.

Woensdag 21 maart – 10:00
We ontvangen de eerste berichten dat het uitbetaalde geld nog niet op de rekening van verkopers ontvangen is. Vreemd, telefonisch contact met de ABN.

Maandag 19 maart – 12:00
De uitbetaling wordt zoals iedere week op maandag om 12:00 uur aangeboden bij onze huisbank, de ABN AMRO. Het geld wordt overgemaakt, waarna het tot 1-2 werkdagen kan duren voordat het geld op jouw rekening staat.

Geschreven door stuvia

    1 reactie

  1. Logo 29 maart 2018 at 14:22 Beantwoorden

    Super bedankt dat jullie er niet zomaar de pet naar gooien! Jullie doen heel hard jullie best. Sowieso is het een genoegen dat Stuvia bestaat en dat deze manier van geld verdienen mogelijk is. Dat is om te prijzen! Keep up the good work.

Laat een bericht achter