apps

Tegenwoordig is een smartphone everyone’s best friend. Je kunt er niet meer zonder. Tegenwoordig zijn er ook heel veel apps die jou het leven een stuk makkelijker maken. In dit artikel vind je de apps die jou het studentenleven een stuk en stuk makkelijker en ook leuker maken. Wij zeggen: downloaden! 

schermafbeelding-2016-11-10-om-14-20-56Alarmy – Voor de studenten die moeilijk wakker worden

Blijf jij altijd snoozen en kom jij daarom vaak te laat? Download dan deze app direct! Deze app maakt het je namelijk bijna onmogelijk om te snoozen, je moet namelijk eerst een actie ondernemen voordat het alarm stopt. Bijvoorbeeld swipen, schudden of een foto nemen. Hij staat al voor 1,99 euro op je telefoon. Te downloaden via de App Store of via Google Play.

OV Chipkaart – Je reisgegevens overal bij de hand

Wil jij weten hoeveel geld jij nog op de kaart hebt staan? Je kunt het direct checken met deze app! Ook kun je bekijken welke routes je hebt gereis. Reis je met trein of metro? Dan zie je transacties en je actuele saldo binnen ongeveer 30 minuten. Ideaal voor als je wil weten na bijvoorbeeld een festival of ander feestje of jij je saldo nog moet opwaarderen of niet.

Clear – Geen stress meerschermafbeelding-2016-11-10-om-14-22-07

To-do lijstes kunnen in een studentenleven echt niet ontbreken. Je hebt natuurlijk veel verschillende to-do apps, maar Clear is hiervan verreweg de beste en op meerdere sites bekroond met de titel ‘app van het jaar(2013)’. De app werkt op basis van swipen en pinchen. Het design is helder en je to-do-lijst wordt op alle devices automatisch bijgewerkt. Ook krijg je herinneringen dat je iets moet doen. Alles clear met Clear!

Basic koken – Word een echte top studentenkok

Geen onhandige, dikke kookboeken uitpluizen voor recepten: gebruik je telefoon om te koken. Verwacht geen recepten van het niveau van Herman den Blijker, maar gewone, simpele basisgerechten. Hoe kun je met maximaal zes ingrediënten een lekker gerecht op tafel zetten? De app biedt niet alleen gerechten maar ook kook tips zoals: hoe rooster je een paprika op het gasfornuis? Foto’s in de app leggen het je uit. En heb je zelf een gerecht dat je wilt delen, dan is dat geen probleem. De app is geheel gratis!

Heb jij nog app tips? Let us know in de comments! 😉

 

 

Geschreven door Manon van Zwol

    2 reacties

  1. Pieter de Kroon 24 juli 2017 at 16:40 Beantwoorden

    Ik gebruik toch liever 9292OV voor mijn reisplanningen ivm met het openbaar vervoer in de binnensteden

  2. Han 30 augustus 2017 at 10:17 Beantwoorden

    Basic koken? Die ken ik nog niet en Alarmy nee dat gaat hem echt niet worden voor mij, moet ik ineens iets gaan doen om hem uit te zetten :’)

Laat een bericht achter