freedom-is-a-humans-natural-state-alive-again-positive-living

Wat als het nu net even allemaal niet lukt en je bent echt even helemaal klaar met je studie? Of misschien wil je wel gewoon even wat anders doen, zoals bijvoorbeeld een tussenjaar nemen. Of je bent afgestudeerd maar je hebt écht nog geen zin om serieus te gaan werken. Wat dan? Je kunt nog altijd…

  1. De wereld rondreizen

Maak een reisplan (of niet), boek een vliegticket en laat het avontuur maar beginnen. Een goed moment om de boel weer even op een rijtje te zetten, een hoop te leren en te relaxen. Zodat je vol nieuwe ervaringen weer verder kan studeren en er achter komt wat je het leukst vind. Nog niet overtuigd? Check dit filmpje:

  1. Gaan werken

De meest succesvolle ondernemingen zijn ontstaan door studenten die hun studie niet af hebben gemaakt, maar zelf de stoute schoenen hebben aantrokken en het bedrijfsleven zijn ingestapt. Je kunt proberen zelf alvast een bedrijfje te beginnen naast je studie. Of kies er voor om ergens te gaan werken en zorg er zo voor dat jij verder komt.

  1. Een bestuursjaar doen

Genoeg studentenverenigingen om uit te kiezen en elke vereniging heeft ieder jaar  weer een nieuw, actief bestuur nodig. Het wordt moeilijk te combineren met je studie, want het kost je veel tijd en energie. Maar daar krijg je een hoop voor terug! Je leert namelijk een heleboel van zo’n jaar, bijvoorbeeld het organiseren, plannen, vergaderen en het opmaken van de financiën. Er komt een hoop bij kijken om een vereniging draaiende te houden maar misschien is het juist de uitdaging voor jou

  1. Wat anders gaan leren

Stort je op een fotografie cursus, leer Spaans in Spanje of zoek een andere passie waar je gedurende een jaar mee bezig wil zijn. Zorg wel voor een goede planning want anders heb jij zo Netflix uitgespeeld.

  1. Vrijwilligerswerk gaan doen

Dit kan uiteraard zowel in het buitenland, maar ook gewoon in ons koude kikkerlandje. Je kunt er een hoop van leren, en het staat ook nog eens enorm goed op je CV.Een optie zolang je geld nog niet helemaal op is, of voor naast een baan(tje).

  1. Samenvattingen verkopen

Mocht je nou een verre reis willen maken, een bestuursjaar doen of geïnteresseerd zijn in vrijwilligerswerk, dan is het natuurlijk heel handig om naast het bestuursjaar/vrijwilligerswerk een zakcentje te hebben om de maanden door te komen. En als je een verre reis wilt maken is het natuurlijk fantastisch om met flink wat geld te vertrekken zodat je kan doen en laten wat je wilt! Met een klein beetje moeite is een extra zakcentje heel makkelijk en leuk te verdienen door samenvattingen te verkopen op Stuvia.

Heel veel succes!

Geschreven door Manon van Zwol

Laat een bericht achter