Overcrowded train

Iedereen maakt het wel mee. De meeste studenten reizen elke dag met de trein en hoewel het wel eens ontspannen kan zijn kan het ook tot een hoop frustratie leiden. Zit je op een druk traject dan is het voor de meeste elke dag hetzelfde liedje. Hier 6 frustraties van het leed dat het treinleven heet! Herken jij deze situaties?

 1. Iemand komt naast je zitten, terwijl de plek tegenover nog vrij is

  Daar ga je bepakt en bezakt met al je spullen. Je hebt een plekje weten te bemachtigen en naast je kun je alle spullen kwijt zonder dat je ze op de vieze vloer hoeft neer te zetten. En dan komt er iemand aan die je nog niet met een pruillip aankijkt of hij of zij naast je mag komen zitten en dat terwijl de plek tegenover je gewoon vrij is. Altijd fijn de passagiers met achteruitrij-vrees.

 1. Je krant niet meer kunnen openslaan

  Heb je nog even vlug een metro op het station gescoord en zit je eindelijk op je plek, wil je je krantje gaan lezen en iemand naast je krijgt de behoefte om er eens even lekker breed voor te gaan zitten. Inmiddels ben je al een expert in je krant 10x zo klein vouwen, zodat je toch nog je krant kunt lezen.

 1. Het dichtsmijten van de prullenbak

  Ik denk dat iedereen wel bekend is met het fenomeen ‘’de prullenbak’’ die een mega kabaal maakt op het moment dat je iets weggooit. Altijd leuk dat er mensen zijn die uitgebreid zitten te eten en te drinken en vervolgens 5 keer de prullenbak opentrekken en weer dichtsmijten! Elke keer weer een rolberoerte!

 1. Voordringers bij het instappen

  Jij staat al netjes 10 minuten van te voren op je trein te wachten en daar heb je de laatkomers die om de bocht komen vliegen en op de een of andere manier altijd eerder de trein ingaan dan jij. Jammer joh..

 1. Ouders die hun kind door de trein laten schreeuwen

  Waar is de geluidsbarrière waar jij je achter kan verstoppen?! Dat is een vraag die men zichzelf vaak stelt op het moment dat er weer een kind in je oor loopt te tetteren. Wanneer het kind de vraagtekens boven je hoofd heeft gezien lijkt dit vaak een tegenovergesteld effect te hebben, ze geven volgas en overschrijden nog graag even het gewenste volumeniveau in het kwadraat. Vaak kijken ouders je aan met het gezicht ‘’Wacht maar totdat jij kinderen hebt secreet!’’. Altijd leuk.

 2. Stinkende mensen en stinkend voedsel

  Sommige mensen vinden het niet nodig om elke dag te douchen, sommige mensen vergeten hun tanden te poetsen en sommige mensen interesseert het gewoon geen fuck hoe ze ruiken en hoe hun giechel erbij hangt. Als ze dan ook nog eens een lekkere bak koffie hebben gedronken en in je gezicht ademen is het helemaal flauwvallen. Laten we ook niet de patatjes speciaal van de Smullers vergeten. Je stinkt daarna zelf ook naar een rauw uitje.

Gouden tip: spot bemachtigen via 1e klas deur

Wanneer je op een heel druk traject zit is de kans groot dat je de hele weg moet staan. Een goede tip is dan ook om bij een 1e klas deur in te stappen. Hier staan vaak een stuk minder mensen te wachten en vanuit de 1e klas piep je zo de 2e klas in. Terwijl alle mensen staan te proppen bij de 2e klas deur heb jij al een plek!

Geschreven door Eva van Schaik

  1 reactie

 1. zebrafrnoien 9 januari 2018 at 09:02 Beantwoorden

  Wat moooooi. Hierdoor ben ik nu ook moooooooooooooooooooooooooooi. lelelelellelel.

Laat een bericht achter