10363358_724657504267917_5671883309247059148_n

Ontspannen op het strand met een kokosnoot in je hand! Wie droomt er niet van een heerlijke ontspannen en zonnige vakantie. Thailand is bij uitstek een land waar je eens in je leven moet zijn geweest. Het is inderdaad al redelijk overbevolkt aan het raken met alle toeristen die naar dit zonnige oord afreizen, maar he voor een low-budget vakantie met pareltjes van stranden is dit de ideale plek.

  1. Trek minimaal een maand voor je reis uit als je gaat backpacken – van Noord naar Zuid

En wel dit heb je ook nodig als je van Noord naar Zuid wilt afreizen en ondertussen nog wat van de eilanden wilt zien. In het Noorden kun je genieten van onder andere de prachtige natuur in Chang Mai. Je treft hier onder andere groene landschappen, jungle en watervallen. Vergeleken met de hoofdstad Bangkok kun je hier echt tot rust komen en genieten van de adembenemende omgeving.

Chiang-Mai-6

  1. Khoa San Road

Dit is de plek waar alle toeristen arriveren, het episch centrum waar alle backpackers samenkomen. In eerste instantie zul je een cultuurshock ervaren, maar wanneer je de eerste prikkels hebt verwerkt zul je zien dat dit echt een plek is waar echt geleefd wordt. Khoa San Road is de bekendste straat van Bangkok, hier gaat bijna iedereen van start omdat je hier nooit alleen bent en dus altijd andere mensen zult ontmoeten die vanaf dat punt hun reis verder gaan voortzetten.

Waarom je Khoa San Road moet hebben meegemaakt?

Hier doop je jezelf tot ‘backpacker-for-real’. Je koopt hier je eerste harembroek met olifantjes erop waarin je de rest van je vakantie zal doorbrengen. Ook stikt het hier van de massagesalons. Geen gek idee om hier gelijk naartoe te gaan na een hele lange reis. Wel 1 tip: ga nooit, maar dan ook nooit voor een traditionele Thaise massage.  De gretige handen van de gemiddelde Thaise masseur laten bijna ieder bot in je lichaam kraken waardoor je na een paar uur volledig in de kreukels ligt. Een oliemassage is wat dat betreft iets prettiger. Overigens kun je op Khoa San Road heerlijk eten, een waterpijp roken, de marktjes afstruinen en genieten van alle lichtjes, geluiden, muziek en de mensen om je heen.

 

khao-san-road-review-1024

  1. Ko Toa

Het duikersoord van de wereld. Wil je duiken dan is dit de beste plek ter wereld om het te leren en je duikbrevet te behalen. Ko Toa biedt een prachtig strand waar je kunt slapen in hutjes met uitzicht op de zee voor ongeveer 6-8 euro per nacht. Er hangt een rustige sfeer op het eiland, kortom een plek waar je ultiem kunt relaxen onder het genot van een lekkere cocktail, goede loungemuziek en uitzicht op een ondergaande zon vanuit je luie stoel in 1 van de vele strandtentjes. Restaurant-tip: In Touch. In dit restaurant zit je op kussentjes aan hele lage tafeltjes. Je wordt omringt door lichtjes in de laaghangende bomen en op de achtergrond hoor je de zee terwijl je van een heerlijke Thaise maaltijd geniet!

filename-524089-44243463245633

  1. Koh Phangang

Het eiland waar je terecht kunt voor yoga, detoxen, full moon parties en sfeervolle avondmarktjes. Niet alleen is het eiland ontzettend mooi, je kunt er ook naar de watervallen van Than Sadet. Dit zijn 3 kleine watervallen midden in de jungle. Een scooter huren en langs het strand van het eiland rijden is een echte aanrader, even lekker uitwaaien.

Thailand-Fullmoon-Party-12

      5. Sky Bar in de Lebua State Tower

Dit is 1 van de bekendste rooftop bars van Bangkok. De bar kwam ook nog in beeld in de film Hangover 2. De bar is gelegen op de 63e verdieping met een spectaculair uitzicht over de stad. Ultiem genieten wanneer je ‘s avonds met een drankje in je hand de bruisende stad aan het bekijken bent.

rooftop-bars-bangkok-sky-bar-lebua-state-tower

Overige plekken

Er zijn nog een aantal plekken die zeer zeker de moeite waard zijn om te zien, maar niet hierboven benoemd zijn. Het eiland Phi Phi is een klein eilandje waar geen auto’s rijden. Erg rustig en een bijzonder zicht op de zee wanneer het eb is. Vanaf dit eiland kun je met een boot naar andere eilandjes. Monkey Beach, Maya Bay (The Beach) en Bamboo Island. Hier vind je de prachtigste stranden ter wereld. Op Monkey Beach kun je de apen die hier in het wild leven voeren. Ook zijn ze dol op flesjes cola! Maya Bay, ook wel bekend van de film The Beach met Leonardo Dicaprio is een pareltje welke je zeker niet mag laten schieten. Het strand kent een inham en je wordt omringt door de rotsen van ongekende hoogte. Bamboo Island is een eilandje/strandje met azuurblauw water en hagelwit zand. Hier is de Tsunami overheen getrokken en heeft hier ernstige schade aangericht. Dit levert een bijzonder zicht op. (Zie foto koptekst.)

2324_1000x670

Al met al is Thailand met haar beroemde hoofdstad een land wat je niet gemist wil hebben. Het land heeft onwijs veel moois te bieden en voor ieder wat wils. Wie op zoek is naar drukte vindt dit in de straten, wie op zoek is naar rust kan de jungle of de bergen in. Er zijn een hoop activiteiten die je kunt ondernemen voor de avonturiers onder ons en voor alle hardwerkende studenten die toe zijn aan een zonnige vakantie kun je lekker luieren op 1 van de prachtige stranden.

Sawadi!

Geschreven door Eva van Schaik

Laat een bericht achter