escape-room-1

Nooit een idee wat je moet gaan doen met je groep beste vrienden of vriendinnen, je huisgenoten, een teamuitje or whatever? Jullie willen wat doen, iets actiefs, maar wat je wel kan afsluiten met een aantal drankjes en wat dansjes in de kroeg of club. Wij hebben vijf leuke groepsuitjes voor je op een rij gezet! 

“Wie is de Rat?”

Bij dit spel denk je meteen aan “Wie is de Mol?” en je hebt ook helemaal gelijk! Het is een uitdagende citygame en tegelijkertijd erg confronterend. De groep, jullie dus, kiezen een stad uit waar het spel plaats gaat vinden. Tijdens dit spel ga je puzzels maken, raadsels oplossen en opdrachten vervullen om zoveel mogelijk “geld” bij elkaar te sprokkelen. Eén iemand in jullie midden belazerd de boel en gaat jullie op allerlei manieren verhinderen: de beruchte Rat! Dit uitje kun je natuurlijk heerlijk afsluiten met een diner en een boel biertjes en wijntjes. Gegarandeerd een top uitje!

Sushi workshopsushi_workshop_keukenhuys_tweede_kamer

Dit is dan misschien wel meer een uitje voor de vrouwen of juist voor de hele nieuwsgierige jongens onder ons 😉 Als je altijd al benieuwd bent geweest naar hoe je nu de perfecte sushi bereid. Dan is het een zekere aanrader om de sushi kookworkshop in het centrum van Utrecht te gaan volgen met een leuke groep vriendinnen bijvoorbeeld. Zij leren je alle tips en tricks! Sushi is, wat waarschijnlijk de meesten van jullie wel weten, een Japans gerecht bestaand uit rijst en andere verschillende ingrediënten zoals rauwe vis en groente. Tijdens deze workshop ga je aan de slag met het bereiden van verschillende soorten sushi en worden jullie begeleid door culinaire adviseurs. Na deze workshop gaan jullie als ware sushi-experts naar huis, daar mag op geproost worden! 😉

 Escape room

Een escape room is een interactief spel waarbij een groep mensen, het voetbalteam, of je beste vriendengroep bijvoorbeeld, wordt opgesloten in een kamer. Dan is het tijd om uit die kamer te ontsnappen natuurlijk, want jullie hebben zin in een lekker biertje of een heerlijk wijntje. Dus dat wordt zoeken naar sleutels, codes en aanwijzingen, en door het oplossen van puzzels en raadsels. Binnen (meestal) een uur moet je de kamer hebben verlaten. Veel escape rooms hebben een thema uit het horror-, detective- of misdaadgenre. Of sommige escaperooms zijn zelfs in een bus, auto, onderzeeër of boerderij. Het wordt steeds creatiever!

The Hangover Game

De vraag die hier als eerst in je op  komt bij het zien van de titel van deze game: wordt ik straks wakker met knallende koppijn en een verse tattoo op je bil? Het antwoord: knallende koppijn: ja zeker! Samen met jouw beste vrienden sprint je door het centrum van de gekozen stad om zo snel mogelijk de opdrachten uit te voeren. Durven jullie alle opdrachten echt aan? Je kunt het zo gek maken als jullie zelf willen. Teveel gedronken om ook maar iets te herinneren? Gelukkig worden er genoeg filmpjes en foto’s gemaakt!

6488596Cocktailworkshop

Altijd al willen leren shaken als Tom Cruise? Leer je eigen cocktails creëeren in een handomdraai. En wat is er nou leuker aan dan dit samen met je huisgenoten, je beste vriendengroep of je klas te doen? Cocktails maken en ondertussen proeven is natuurlijk niet verkeerd!

Geschreven door Manon van Zwol

    1 reactie

  1. Naomi 7 april 2017 at 11:55 Beantwoorden

    Super leuke ideeën. Had nooit eerder gehoord van the hangover game of wie is de rat! Heb je ze zelf uitgeprobeerd?

Laat een bericht achter