reykjavik-original-2069

Het is altijd lekker om aan het einde van het jaar er nog even tussen uit te gaan met bijvoorbeeld je vriend(in), je moeder of je beste vriend(in). Dan is het altijd nog de vraag waar jullie heen willen gaan. Gelukkig helpen wij jou daar een beetje bij en vind je hier de vijf leukste bestemmingen voor een winterse stedentrip. 

reykjavik-winter

Reykjavik

Reykjavik is de hoofdstad van IJsland. Het is de meest westelijke hoofdstad van Europa, en met een ligging net ten zuiden van de poolcirkel is het ook ’s werelds meest noordelijk gelegen hoofdstad. Waarom zou je hier in de winter heen gaan? Er zijn drie redenen voor: het Noorderlicht, het Noorderlicht en ohja het Noorderlicht! Iets buiten de stad heb je een mega grote kans om ’s werelds mooiste natuurvoorstelling te zien, genaamd “Aurora Borealis”. Naast het Noorderlicht, is IJsland een geweldige stad om te bezoeken in de winter. De temperaturen liggen rond het vriespunten, maar de winter vind je hier echt wel! Je vindt er sneeuw en ijs en natuurlijk de warme waterbronnen. De thermale baden die de bevolking van een wam huidje voorziet, is een absolute must-see in IJsland.

kopenhagen3

Kopenhagen

Natuurlijk is Kopenhagen in de zomer ook echt de moeite waard om te bezoeken. Maar als het gaat om sprookjesachtige Europese bestemmingen in de winter, is deze Deense hoofdstad moeilijk te verslaan. In het hart van de stad light het 19de eeuwse Tivolipark. In de winter wordt dit park omgetoverd tot een kerstparadijs, met een hoop lekkere drankjes. Oja! Hier heb je ook de mogelijkheid om in ‘s werelds beste restaurant te eten: Noma. Vergeet niet van te voren te reserveren, kleine kans dat je wanneer je naar binnenloopt meteen een plekje bemachtigd.

Wien, Ringstrasse, Rathaus, Adventmarkt, Adventzauber

Wenen 

Breng in de winter een bezoekje aan deze hoofdstad van Oostenrijk. Wals het winterse Wenen door. Door het continentale klimaat kan het er flink koud worden. MAAR daar hebben de lokale bewoners iets op gevonden: je houdt je heerlijk warm met het behulp van lokale culinaire specialiteiten. Zie je het al voor je, een heerlijke apfelstrudel, een Wiener Schnitzel of juist die Pharisäer-koffiespecialiteit en het uitzicht op het Weense Rathaus (zie foto hierboven) is totaal geen straf!

 

winters-in-tallinn

Tallinn

Tallinn is de hoofdstad van Estland. De stad ligt aan de Baai van Tallinn, een onderdeel van de Finse Golf. Aan de andere kant van de Finse Golf ligt het veel jongere Helsinki. Bij winter hoort natuurlijk sneeuw, de kans dat je dat in Tallinn tegenkomt is heel erg groot. In de wintermaanden kan het zelfs overdag wel -10 worden. Het ziet er wel heel gezellig en romantisch uit! De besneeuwde daken en de witte straten sieren het straatbeeld van Tallinn. Je kunt je lekker opwarmen in de gezellige cafés, waar je geniet van een lekker glas rode wijn. Wat je ook kunt doen is naar een tentoonstelling of concert gaan, deze worden de gehele winter door georganiseerd.

winter-in-amsterdam-2011-024

Amsterdam

Dan als allerlaatste onze eigen hoofdstad, wat in de winter (eigenlijk altijd) een prachtig plaatje is! De bruine cafés zien er in de winter wel heel warm en gezellig uit om lekker een biertje te drinken. Rond de kerstdagen is de stad prachtig verlicht en zijn er veel dingen te beleven. Zo zijn er kerstmarkten, kun je schaatsen op het museumplein en vindt het Amsterdam Light Festival plaats. Genoeg reden om dus een stedentrip in eigen land in te plannen!

Waar zou jij heen gaan?

Geschreven door Manon van Zwol

Laat een bericht achter