bv-starten-bv-oprichten-in-nederland

Aangezien we helaas nog heel lang moeten wachten op een droge zomer in Nederland kunnen we maar beter kijken wat er te doen is in een regenachtig Nederland. Heb vijf dingen op een rij gezet wat je kan doen op een regenachtige dag zoals vandaag.

  1. Overdekte markten afstruinen

Local Goods market AmsterdamNCIn Amsterdam zie je het hele jaar door heel veel verschillende overdekte markten op aparte locaties. Elk laatste weekend van de maand kan je terecht in de IJ-hallen op het NDSM-werf, wat inmiddels bekend staat als de grootste vlooienmarkt van Europa. Amsterdam Roest organiseert ook regelmatig markten met foodtrucks, vintage kleding, accessoires, sieraden en nog veel meer. De Rommelige Zondag in de Marktkantine is ook een bezoekje waard als je op zoek bent naar mooie tweedehands spullen.

  1. Rijksmuseum

Rijksmuseum-Wyndham-Apollo-Hotel-AmsterdamHet is een beetje een open deur, maar Rijksmuseum kan eigenlijk niet ontbreken van je to do list als het regent (eigenlijk ook als het niet regent). De bijzondere collectie is namelijk zeker een bezoek waard. Daarna kan je lekker even ontspannen in het Atrium cafe of in restaurant RIJKS met uitzicht op de tuinen van het Rijksmuseum.

  1. Escape room

Sherlocked-Escape-Room-Beurs-van-Berlage-AmsterdamDit is al eerder een fenomeen in wereldsteden zoals New York, Hong Kong en Londen maar tegenwoordig ook te vinden in Amsterdam! Bijvoorbeeld bij Sherlocked laat je je opsluiten in het oude, geheimzinnige kantoor van de architect H.P. Berlage en dan krijg je een uur de tijd om als team de escape room uit te komen door het oplossen van ingewikkelde mysteries en puzzels. Die regen ben je zo vergeten als je in de escape room bent!

  1. Foodhallen

foodhallen_entranceDe echte foodies kunnen hun hart ophalen in de culinaire Foodhallen. Dit is de allereerste indoor food market van Nederland wat gelegen is in West Amsterdam. Je hebt er talloze eet kraampjes staan en leuke barretjes waar je aan kunt zitten. En met onder andere Vietnamese broodjes, petit fours, sushi wraps met quinoa en de beste tosti in town wordt het nog lastig kiezen ook.

  1. Filmhallen

05filmhalAls je dan toch in de Foodhallen bent, pak dan ook even een film mee! Met negen schermen en zo’n achthonderd stoelen zijn de filmhallen ook meteen een van de grootste bioscopen van Nederland! Extra bijzonder is zaal 7, de Parisienzaal, met een plek op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Het historische art-deco interieur van deze zaal stond jarenlang in het oude Filmmuseum in het Vondelpark, maar is daarna door EYE geschonken aan de Hallen.

Geschreven door Manon van Zwol

Laat een bericht achter